Dupla falú kamion rejtette a csempészcigarettát

Mintegy három és fél ezer karton, örmény adójeggyel ellátott cigarettát találtak a vámosok egy közúti ellenőrzésen egy kamionban a 43-as főúton; a szállítmányt lefoglalták - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte: a pénzügyőrök szombat délután egy német állampolgár által vezetett tehergépkocsit ellenőriztek. A sofőr azt mondta, hogy üres járművével Romániából Németországba tart. A pénzügyőröknek az ellenőrzéskor feltűnt, hogy a raktér oldalfalát és mennyezetét homokszerű porral kenték be. A vámosok a műanyag és gipszkarton borítást eltávolították, és az üresnek bejelentett autóból 3483 karton, örmény adójeggyel ellátott cigarettát pakoltak ki.

A sofőr azt mondta, hogy a cigaretta nem az ő tulajdona, elrejtéséről és a raktér átalakításáról nem volt tudomása. A pénzügyőrök a 21 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen eljárás indítottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.