Dunaharaszti quadbaleset: önként jelentkezett a helyszínt elhagyó sofőr

Feladta magát a rendőrségen szerda délután az a férfi, aki az általa vezetett quaddal, egy négykerekű terepmotorral harmadmagával felborult kedd este Dunaharasztiban, majd elhagyta a helyszínt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A balesetben egy fiatal nő súlyosan megsérült.

Kovács Viktória szóvivő tájékoztatása szerint a 30 éves budapesti férfi beismerte a bűncselekmény (segítségnyújtás elmulasztása) elkövetését, tettét azzal magyarázta, hogy "bepánikolt".

A férfi - akit kedd este óta nagy erőkkel keresett a rendőrség - szerda délután ment be a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságra, és elismerte, hogy ő vezette a quadot, s a baleseti helyszín elhagyásával bűncselekményt követett el. A férfi az ellene indított eljárásban szabadlábon védekezhet - tette hozzá a szóvivő.

Kovács Viktória szerda délelőtti közlése szerint a Határ úti vasúti átjáróban történt quadbaleset kapcsán kiderült, hogy a három érintett fiatal egy esetleges adásvétel miatt találkozott. A helyszínről később elmenekülő férfi potenciális vevőként ki akarta próbálni a quadot, ezért a tulajdonossal és annak barátnőjével együtt elindultak egy próbakörre úgy, hogy ő vezetett. Nem sokkal ezután borultak fel. A terepmotor női utasa súlyosan megsérült, a jármű tulajdonosának nem esett baja.

Nagy Zsófia, a mentők sajtóügyeletese szerdán azt mondta az MTI-nek, hogy a 25 év körüli, súlyosan megsérült nőt a fővárosi Merényi kórházba vitték. Ott a sérült állapotáról az MTI érdeklődésére nem adtak felvilágosítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.