Dühöngő férfira lőttek a rendőrök a szombathelyi pszichiátrián

Rálőttek a rendőrök egy dühöngő férfira péntek reggel a szombathelyi kórház Huszár úton lévő pszichiátriáján, a beteg állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha nem engedik haza, felgyújtja az épületet.

Az esetről a nyugat.hu portál számolt be, az internetes lap úgy tudja, hogy a férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzött, fegyverrel hadonászott. A rendőrök a főbejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi több lövést adott le a rendőrökre. A szolgálatparancsnok célzott lövésekkel fékezte meg az őrjöngő férfit, lövedékei közül egy a vállát, egy a combját találta el. A fegyverét elejtő 36 éves söptei lakost a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A rendőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el.

A pszichiátria épülete körül több rendőrautót és tűzoltót is látni lehetett a kora reggeli órákban, a sajtó munkatársait nem engedik be az intézmény területére.

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta: az esettel kapcsolatban közleményt adnak ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.