Drogültetvényt rejtett a zuglói fóliasátor

Marihuánaültetvényt találtak házkutatás során egy fővárosi lakásban a rendőrök, az ott lakó férfit őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a honlapján.
A házkutatás még szerdán zajlott a XIV. kerületi Mogyoródi úti lakásban, ahol egy szakszerűen kialakított ültetvényt találtak, annak minden kellékével együtt. A lakás tulajdonosa az egyik szobában egy több, mint négy négyzetméteres fóliasátrat állított fel, amelyben különböző növekedési stádiumban lévő - a botanikus szakértő véleménye szerint - kannabisz növényeket nevelt.

A kialakított rendszer megfelelő vízellátottságot, fényt és légcserét is biztosított az egyedek számára. A gyanúsított a növények megfelelő szárításáról is gondoskodott, azokat egy szekrényből kialakított rejtekhelyen tárolta.

A lakásban talált növényeket, növényi származékokat, növekedést serkentő szereket, lefagyasztott - közel egy kilogramm - kábítószergyanús anyagot a nyomozók lefoglalták és a férfit előállították.

Az ott lakó 34 éves férfi ellen kábítószer-kereskedelem és kábítószer-termesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítanak eljárást - közölte a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.