Bedrogozták a delfineket - belehaltak

Technofesztivált szervezni egy óceánáriumba nem valami okos dolog. Shadow és Chelmers számára a rave-party végzetesnek bizonyult. Az önfeledt techno-őrültek drogokkal tömték az állatokat, szervezetük viszont ezt nem bírta.

Az állatok gondozói először a zajt okolták a történtekért - írja a Daily Mail. Shadow-t közvetlenül a Connyland óceánáriumban megrendezett technofesztivál után találták meg holtan, Chelmers pedig a történtek után 2 nappal pusztult el.

A delfin szokatlan viselkedésére lettek figyelmesek az állat gondozói.– Chelmers magatehetetlenül sodródott a vízben, úgyhogy azonnal beugrottunk hozzá. Amikor kiemeltük, láttuk, hogy kilóg a nyelve, habzik a szája és egész testében remeg. Hiába kapott azonnal adrenalint, az nem segített. Egy óra múlva meghalt. Nem hinném, hogy természetes halált haltak: szerintem a delfinjeinket megmérgezték. – mondta az óceánárium vezetője, Nadja Gasse.

A svájci rendőrség vizsgálja az esetet, az állatvédők pedig iszonyúan dühösek és a Connyland óceánáriumot hibáztatják.Ők ugyanis jóval az esemény előtt figyelmeztették a vezetőséget a technofesztivál veszélyeire, nyomatékosan felhívták a figyelmüket arra, hogy a hangos zene árthat az állatoknak.

Az óceánárium vezetősége állítja: nem vétkesek semmiben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.