Drogfutár pedagógus Nógrádban

Drogfutár pedagógust fogtak el Nógrád megyében; a 29 éves férfi egy salgótarjáni középiskola testnevelő tanára - mondta Némedi Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Salgótarjánban.

Az eddigi adatok szerint a férfi Budapestről szállította a kábítószert, amit egy szécsényi presszóban dolgozó barátnője értékesített. A pedagógusnál elfogásakor 70 grammnyi marihuana volt, lakásán 12 tő indiai vadkendert találtak.

A részletekről a bűnügyi igazgató elmondta: egyszerű közbiztonsági akcióban ellenőrizték a férfi autóját a jobbágyi benzinkútnál, a tanárnál 70 adagot kitevő marihuana volt, ennek beszerzési értéke 80 ezer forint. A férfi elmondása szerint saját magának hozta a drogot.

Ezután ellenőrizték Szécsényben a férfi barátnője és édesanyja által üzemeltetett presszót, itt a nő kézitáskájában is találtak öt adag marihuanát, a szórakozóhely közelében pedig egy fiatalembernél egy adagot, amit éppen akkor vásárolt.

A férfinál tartott házkutatáson a vadkender mellett a kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket, valamint kanabisz logóval ellátott, és azt népszerűsítő emléktárgyakat foglaltak le.

Némedi Gábor elmondta: a férfi és barátnője is csak azt vallotta be, hogy fogyasztók. Ugyanakkor a nőnél lefoglaltak egy noteszt, amiben nevek és pénzösszegek szerepelnek, erről a nő azt mondja, hogy különböző adósságokat tartott nyilván benne.

Négy embert csütörtökön már ellenőriztek a névsorból, ők azt mondták, a nő volt az ellátójuk. A rendőrség adatai szerint a nőnek másik beszerzési forrása is volt. Mindkettejüket őrizetbe vették, a nyomozók kezdeményezték előzetes letartóztatásba vételüket.

Kérdésekre az igazgató közölte: nincs adat arra, hogy a salgótarjáni középiskolában más pedagógus is érintett lenne az ügyben, illetve hogy diákjainak árult volna a kábítószerből.

A nyomozás további szakaszában vizsgálják a lehetséges fogyasztói kört, és keresik a két gyanúsítottat ellátó dílereket.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.