Drámai hódugókban vesztegelnek autók Zalában

A havazás következtében elakadt autók miatt mindkét irányban áll a forgalom a 74-es és a 86-os főút egy-egy szakaszán Zala megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A 74-es főúton Barnakpuszta és a baki tető között több kilométeres kocsisor alakult ki, ezen a szakaszon egyik irányban sem lehet közlekedni. A 86-os főúton Zalalövő térségében, a nagyfernekági szerpentinen elakadt egy kamion, emiatt szintén mindkét irányban áll a forgalom - közölte Csizmazia Péter, a megyei rendőrség sajtóreferense.

Hozzátette: késő délutánig személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt Zala megyében. Az utak járhatóak, bár nagy részükön a megszokottnál sokkal lassabban haladhatnak a járművek. A sajtóreferens a havazás kapcsán arról is tájékoztatást adott, hogy a tapasztalatok alapján Zala megyében melyik az az öt útszakasz, amelyik ilyenkor általában a legkevésbé járható.

A havazásban célszerű tehát elkerülni a 74-es főúton a baki tető és Barnakpuszta közötti szakaszt, a 75-ös főúton a baki tető és Pölöske közötti utat, a 86-os főúton a Zalalövő és Kozmadombja közötti szakaszt, a 76-os főúton a Nagykapornak és Kisbucsa közötti részt, továbbá a 76-os főútról Zalacsány után, az alsó-mándi kereszteződésnél Keszthely felé leágazó 7351-es út Felsőpáhokig tartó szakaszát.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete azt közölte: reggel hét órától késő délutánig 17 helyszínre hívták a tűzoltókat elakadt, árokba csúszott teherjárművek és személyautók mentéséhez. A délután újra intenzívvé vált havazás következményeként 16 óra után több helyen, például Zalaegerszeg csácsi városrészében és Nagykanizsa keleti részén is kamionok akadtak el, Letenyénél egy kicsúszott hótolót kellett visszaállítaniuk az útra.

A Magyar Közút Zrt. észak- és dél-dunántúli regionális főmérnökségeinek ügyeletesei közölték: az újbóli havazás és a megélénkült szél miatt ismét elkezdték a főutak tisztítását, sózását. Már nincs járhatatlan útszakasz, de mindenütt havas, hókásás vagy latyakos az útburkolat. Délutánig 20-25 centiméter friss hó hullott, de az előrejelzések szerint további 15-20 centiméteres hórétegre kell számítani.

Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. diszpécsere elmondta: az M7-es autópálya és az M70-es autóút Zalában járható, de a burkolat hókásás, néhol a szél befúvásai miatt havas is lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.