Drámai évbúcsúztató

Remélhetőleg szerencsésebb újévre virradtunk, mint amilyen esztendőt búcsúztattunk: több, életet kioltó baleset következett be az utakon, a mentősöknek drámaian sok munkát hozott a szilveszter. A tűzijátékok, és az egyébként tiltott petárdák is számos balesetet okoztak, egy férfi bele is halt sérüléseibe.

Feltűnően sok közlekedési balesethez, utcai kihűléshez, rosszulléthez hívták a mentőket és történt egy halálos petárda baleset is szilveszterkor - mondta a mentők szóvivője csütörtökön.
Győr-Moson-Sopron megyében egy kistelepülésen éjszaka fejbe talált egy negyvenéves férfit egy tűzijáték-rakéta, a férfi belehalt sérüléseibe – mondta Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
A nem végleges adatok szerint két további, kéz-, illetve arcsérüléseket okozó petárdabaleset is volt az éjszaka.

A közlekedési balesetek száma is rendkívül magas volt, halálos kimenetelű eset történt Kecskeméten, Gödöllőn és Hernádnémetiben. Súlyos sérültjei voltak a fővárosban a Kerepesi úton, a Fóti úton és Zuglóban a Rákos patak mellett történt baleseteknek. Az átlagosnál több súlyos esethez kellett mentőt hívni a balesetek mellett a mínusz 6-8 fokos hideg miatt is, hiszen már egy 10 perces földön fekvés is kihűlést okozhatott - mondta a szóvivő. A szilveszterrel össze nem függő rosszullétek száma is meghaladta az átlagot.
  Szilveszterkor mintegy 600 alkalommal kellett kivonulniuk a mentőknek, ebből mintegy 400 az este 9 és hajnali 5 óra közötti időszakra esett, miközben egy átlagos napon 300 vonulásuk van a mentősöknek – közölte Győrfi Pál.

A szerencsésebb kimenetelű balesetek közé tartozik az a fővárosi karambol, amikor december 31-én, az esti órákban egy BKV autóbusz egy személygépkocsival ütközve átszakította a XIV. kerületben a Rákos-patak fölött átívelő híd korlátját. Azért nem következett be nagyobb baj, mert a híddal párhuzamos gázcső felfogta a buszt. A tűzoltók daruval kiemelték a járművet. A balesetben így is egy súlyos sérültje van, hárman pedig könnyebben megsérültek.

Életével fizetett egy férfi Bács-Kiskun megyében: bennégett a kocsiban, amikor az autó, kamionnal ütközött a 44-es főúton, Kapásfalu határában, szilveszter napján. Eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan ütközött egy Kecskemét felől érkező török férfi által vezetett kamionnal. Az ütközést követően a személygépkocsi kigyulladt, majd teljesen kiégett. A sofőr az égő roncsból nem tudott kiszállni, és bennégett. Olyan súlyosan összeégett a férfi, hogy személyazonosságának megállapítása még nem történt meg. A 28 éves jármű tulajdonosáról csak feltételezik, hogy ő vezette autóját. A kamionban 15.000.000,-Ft kár keletkezett.

Öt autó ütközött össze estie Győr közelében a 85-ös számú főúton az M1-es autópálya lehajtójánál. A balesetben összesen hat ember sérült meg. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi teljesen kiégett, az autó sofőrje - egy nő - pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Egy másikból az egyik utas kirepült és ő is súlyosan megsérült.

Halálos baleset és kihűléses haláleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplénben szilveszterkor - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta: a halálos baleset Hernádnémetiben történt szilveszter este, amikor egy házaspár gyalogosan a templomból tartott hazafelé. Az arra haladó 26 éves nő személygépkocsijával elsodorta őket, a 44 éves asszony a helyszínen életét vesztette, 48 éves férjét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
   
Éjjel, az Edelény és Damak közötti úton, a jeges burkolaton egy 18 éves fiatal által vezetett autó megcsúszott, majd a szántóföldön landolt. Ő nem sérült, de egyik utasa súlyos, míg ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.
   
A kihűléses haláleset tüörtént Kazincbarcikán, a 69 éves nőt fűtetlen otthonában találták meg - közölte Dobi Tamás.

Tűzoltók és mentősök újév hajnalán közösen küzdöttek Debrecenben a Tócó-pataknál egy vízbe esett középkorú nő életéért. Az ittas nőt a közelben lakók vették észre, aki már majdnem belefagyott a jeges vízbe. A mentősök kórházba szállították az erősen kihűlt nőt.

A Várban egy hotel mögött megfagyott középkorú nő holttestét találták meg csütörtökön délelőtt Budapesten a - közölte a rendőrség. Idegenkezűség nem állapítható meg, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet - tette hozzá a BRFK sajtóügyeletese

 

 

Debrecen és Hajdúsámson között egy mikrobusz és egy személyautó ütközött, majd mindkét jármű az árokba sodródott
Debrecen és Hajdúsámson között egy mikrobusz és egy személyautó ütközött, majd mindkét jármű az árokba sodródott
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.