Dr. Dre kaszált idén a legtöbbet

Noha újabban mindenki a 'Call Me Maybe'-t dúdolja, és a Gangnam Style-t nézi a Youtube-on, mégsem Psy vagy Carly Rae Jepsen keresett idén a legjobban. Százmillió dolláros (21,5 milliárd forintos) bevételével Dr. Dre kaszált a legtöbbet.

A 47 éves rapper nevét a '90-es években ismerte meg a világ. Akkoriban együtt dolgozott Eminemmel és Snoop Doggal, azóta pedig bezsebelt hat Grammyt, a fejhallgatóüzlete is virágzik, és producerként is elég sikeres.

Idén százmillió dolláros adózás előtti jövedelmet tudhat magáénak, maga mögé utasítva ezzel Roger Waterst, a Pink Floyd egykori frontemberét, akit az utóbbi időben ismét megihletett A Fal, mellyel 2010-ben bejárta a világot, és jövőre ismét útnak indul. 2013. augusztus 25-én újra elhozza a legendás Falat a Puskás Ferenc Stadionba.

Az angol énekes, basszusgitáros, dalszerző 88 millió dolláros (19 milliárd forintos) bevételével a második helyezést érte el a Forbes magazin listáján - írja a Reuters.

Őt követi Elton John, aki 80 millió dollárral (17,2 milliárd forinttal), a tavaly még az élen álló U2 idén a negyedik helyre csúszott vissza 78 millió dolláros (16,7 milliárd forintos) jövedelmével, a Take That pedig az ötödik lett 69 millió dollárral (mintegy 15 milliárd forinttal).

Hatodik a sorban Bon Jovi, az X-Faktornak köszönhetően pedig Britney Spears is bekerült a leggazdagabb zenészek közé, a hetedik helyet foglalja el 58 millió dolláros jövedelmével. 

A Top 10-be mindössze két 30 éven aluli zenésznek sikerült bejutnia. A 22 éves Taylor Swift 57 milliós bevételével a nyolcadik helyen osztozik az ex-Beatles Paul McCartney-val, a kanadai popsztár, a tinilányok kedvence, Justin Bieber pedig a country-sztár Toby Keith-szel osztja meg a tizedik helyet. Mind a ketten 55 millió dollárt kerestek az idén.

Nem panaszkodhat Rihanna, Lady Gaga, Katy Perry és a sztárpár, Beyoncé és Jay-Z sem, ugyan keresetük a Top 10-hez nem volt elég, a Top 20-ba azonban mind bekerültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.