A legszebb bajnoki gólt rúgta a Down-kóros kisfiú

Szívmelengető videófelvétel járja be a világhálót egy Down-kóros északír kisfiúról, akinek tizenegyese kivívta a "skót labdarúgás legjobb januári góljának" címét.
E sorok írásakor már több mint 235 ezren klikkeltek rá a YouTube-on arra a klipre, amely Jay Beattyt ábrázolja, amint a Sky Sports News HQ tévécsatornát nézve értesül a megtisztelő címről. A 11 éves, Lurganban élő Celtic-rajongó kisfiú múlt év tavasza óta a skót futballszeretők kedvence. Felfedezését Jórgosz Szamarásznak köszönheti, aki még a Celtic játékosaként a skót bajnoki cím elnyerése után kiragadta az ünneplő tömegből és bevonta a pályán zajló ünneplésbe.

A Down-kóros Jay akkora hatással volt a játékosokra, hogy azóta több eseményre meghívták. Részt vehetett egy díjátadó ceremónián Barcelónában. A katalán csapat elnöke, Josep Maria Bartomeu jóvoltából akár tanúja lehetett volna egy Barcelona meccsnek is a Nou Camp stadionban, ha nem lett volna fontosabb számára a másnapi Celtic-Partick Thistle találkozó. A brazíliai világbajnokságra csak azért nem jutott el, mert szüleivel nyaralt az Egyesült Államokban.

Jay tarthatta a buzdító beszédet az öltözőben ez év január 17-én a Celticnek a Hamilton Academical elleni bajnoki találkozója előtt. Majd a varázslatos mosolyú kisfiú magán a meccsen lehetőséget kapott, hogy a szünetben megpróbálkozzon egy tizenegyessel. Ez olyan jól sikerült, hogy a szokásos szavazás során a voksolók 97 százaléka neki ítélte a hónap legszebb skót gólja címet. Az eredményt a jelenleg a szaúd-arábiai Al Hilal csapatnál vendégeskedő Szamarász jelentette be egy videó-üzenetben, de az adásban gratulált Neil Lennon, a Celtictől múlt év nyarán távozott mesteredző is.

Jay dicsősége után édesapja, Martin Beatty a BBC Scotland Newsdrive adásának nyilatkozva elmondta, fia csak a Celticnek él, játék helyett a skót bajnokcsapat meccseit nézi, magazinjait lapozgatja és indulóit fújja, utóbbival pedig őrületbe kergetve őt, feleségét és kislányát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.