DNS-vizsgálat segítségével azonosíthatják a bostoni fojtogatót

A sorozatgyilkos 11 nőt gyilkolt meg a hatvanas évek elején, egy Albert DeSalvo nevű férfi ugyan beismerte a bűncselekmény elkövetését, de aztán visszavonta vallomását, és sohasem sikerült rábizonyítani a bűncselekményeket.

Közel 50 év után úgy tűnik, végre sikerül azonosítani a bostoni fojtogatót - adta hírül a DailyMail.

A '60-as években tizenegy nőt ölt meg egy férfi, a gyilkosságokat magára vállalta Albert DeSalvo, ám vallomását később visszavonta, és a hatóságoknak a bűncselekmények közül egyet sem sikerült rábizonyítani.

A férfi fegyveres rablásért és szexuális erőszakért ült, életfogytiglant kapott, 1973-ban a walpole-i börtönben érte a halál, leszúrták.

Csütörtökön a massachusettsi hatóságok saját nyomozásukra és az új, fejlettebb DNS-tesztekre hivatkozva közölték, hogy az 1964 januárjában, a saját lakásában megerőszakolt és meggyilkolt Mary Sullivan holttestén található DNS-minták DeSalvohoz vezetnek.

Tíz évvel ezelőtt a rendőrség megpróbálta összevetni a nő holttestén és takaróján talált ondónyomokat a DeSalvo különböző tárgyain talált DNS-sel, ám akkor nem jártak sikerrel.

Most a férfi egyik közeli rokonának DNS-ét vetették össze a meglévő mintákkal, és egyezést találtak: az Y kromoszómák egyezése 99,9 százalékos valószínűséggel kizár minden más lehetséges gyanúsítottat, de a teljes bizonyossághoz a feltételezett elkövető holttestéből kell mintát venni. DeSalvo holttestét még a héten kihantolják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.