Újfajta dizájnerdrog okozta a fesztiválozó lány halálát?

Egyelőre csak találgatások láttak napvilágot annak kapcsán, hogy mi vezetett a tragédiához a Balaton Soundon balesetet szenvedett és elhunyt lány ügyében.

A Zamárdiban megrendezett fesztiválon lett rosszul egy fiatal lány, akit barátai be is vittek a rendezvény egészségügyi ellátó helyiségbe. Az ápolók folyadék- és ásványianyag-pótlást javasoltak, majd elengedték a lányt.

Kicsivel később azonban, már a fesztivál területén kívül a tinédzser elesett a betonon és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. Itt derült ki, hogy komoly a baj. Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet – többek közt azt is, fogyasztott-e drogot a lány –, az idegenkezűséget azonban kizárták – tájékoztatta a Blikket Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A bulvárlap egy orvos véleményét is kikérte az ügy kapcsán. – Az eddig ismerttől eltérő, inkább bódító hatású drog kezdett el terjedni idén a Balaton Soundon – magyarázza a neve elhallgatását kérő szakértő. – Amíg tavaly egy szennyezett kábítószer uralta a fesztivált, idén ennek már nyoma sem volt. A most felbukkant szer tiszta, jó minőségű, és inkább kábult lesz tőle a használója.

A fesztiválokon főleg dizájnerdrogok terjednek, amelyek hatását gyakran a készítőik sem ismerik pontosan.

Bors az egészségügyi személyzet lehetséges felelősségére kérdezett rá egy jogásznál. – Az összes drogárus kiszűrése sem lehet reális elvárás. Ugyanakkor ha a szakértői vizsgálatok is megerősítik a droghasználatot, felmerül, hogy milyen állapotban került a lány az egészségügyi szolgálathoz és ott megfelelő ellátást kapott-e. Ha nem, úgy akár büntetőeljárás is indulhat foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt – mondta el a lapnak dr. Magyar György. Hozzátette, szerinte nem várható el egy fesztivál szervezőitől, hogy minden bulizó mellé őrt állítsanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.