Disznótorral vesztegették meg a szabolcsi bírónőt

Vesztegetéssel gyanúsítanak egy szabolcsi bírónőt, aki az ügyészség szerint együttműködött egy felszámolóval, akit számos megrendeléshez juttatott, cserébe pedig szívességeket fogadott el, így például részt vett egy háromnapos disznótoron.

Vesztegetés és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egyik bíróját, Dr. K-né dr. J. Juditot és H. Attila felszámolót - adta hírül az origo.

Az ügyészség gyanúja szerint a bírónő 2008-2010 között folyamatosan jogtalan előnyöket fogadott el a felszámolótól, aki például rendszeresen szállította őt a kocsijával, elintézte a bírónő autójának szervizelését. A közlemény szerint "a nyomozás során arra is adat merült fel, hogy a felszámoló költségére vett részt Dr. K-né dr. J. Judit egy háromnapos disznótoros rendezvényen".

A bírónő a felszámolót többször fogadta a saját lakásán, ahol a folyamatban lévő, a felszámolót érintő ügyekről is rendszeresen egyeztettek. Az ügyészség szerint a bírónő ezzel megszegte esküjét, "a H. Attilát érintő ügyekben részrehajlóan, a felszámoló befolyását elfogadva, annak sorozatosan jogtalan előnyt biztosítva járt el, a felszámolókat nem az előírásoknak megfelelően - véletlenszerűen, arányosan - jelölte ki [...], aránytalanul sokszor jelölte ki a H. Attilához köthető felszámoló szervezeteket, és több esetben a munkatársait is befolyásolni próbálta" - fogalmaz a közlemény. A bírónő és a felszámoló nem éltek panasszal a gyanúsítással szemben, vallomást nem tettek, ám tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.