Díszkorlátot építettek, hogy ne szedjen több áldozatot az üres medence

Tavaly szenteste meghalt egy férfi, aki beleesett a makói Makovecz Imre téren álló üres medencébe. Nemrég beleesett egy másik – ő csak a bordáit törte. Azóta díszkorláttal védik az emberek életét.

A hozzátartozók kártérítést követelnek, az önkormányzat díszkorlátot épít, hogy mások már ne essenek bele abba a márvánnyal bélelt, üres medencébe, amely a makói Hagymatikum fürdő mellett, a Makovecz téri zenepavilon mellett áll.

Tavaly szenteste egy fiatal férfi olyan szerencsétlenül esett bele a díszes medencébe, hogy belehalt a fejsérüléseibe. Később egy idősebb férfi zuhant ugyanoda, de ő bordatöréssel megúszta.

Az elhunyt férfi édesanyja hiába várta, hogy az önkormányzat tesz majd valamit a további balesetek elkerülése érdekében. Ezért májusban a nyilvánossághoz fordult, majd kártérítési igényt nyújtott be az önkormányzathoz.

Most készült el a hasonló baleseteket megelőzni hivatott díszkorlát, amelyet olyan színre festettek, mint a zenepavilont - írja a Makóhíradó.hu portál. Hogy tovább fokozzák a biztonságot, 704 ezer forintért négy új közvilágítási kandelábert is fölállítottak, így sötétedés után is lehet látni, most már nemcsak a medencét, hanem a díszkorlátot is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.