Diszkóban verték össze a főszerkesztőt

Önvédelmi gumilövedékes fegyverével védte magát Szőke László, az Udvarhelyi Híradó főszerkesztője, akit szombaton hajnalban egy székelyudvarhelyi szórakozóhelyen támadtak meg - számolt be a Székelyhon.

Négyen megsérültek, két embert pedig kórházba kellett szállítani, őket a sebészeten ápolják - mondta el Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője a portálnak. Egy székelyudvarhelyi férfi támadt rá Szőke Lászlóra, és ököllel többször megütötte. A szerkesztő földre kerülve elővette engedéllyel tartott gumilövedékes fegyverét és többször rálőtt támadójára.

A lövések a támadót és társát, illetve egy közelben tartózkodó fiatalt is eltaláltak. A támadót és a véletlenül eltalált fiatalt a sebészetre szállították. Szőke és a támadó társa elhagyhatták a kórházat. "Az összetűzésben használt fegyvert lefoglalták, az ügyben rendbontás, bántalmazás és engedéllyel tartott lőfegyver jogtalan használata miatt indítanak eljárást" -mondta el a szóvivő.

Szőke László elmondása szerint kétszer is megtámadták aznap éjjel a szórakozóhelyen. Az első alkalom után a támadó távozott, de később ismét megjelent és újra nekiesett a szerkesztőnek. Szőke többször kérte a diszkó többi vendégét, hogy hívjanak rendőrt, azonban senki nem értesítette a hatóságot és senki nem segített neki. A fegyver a második alkalommal került elő, amikor a szerkesztő az asztal alá esett. A lövések hatására már értesítették a rendőrséget. 

Szőke Lászlót többször is megfenyegették és megtámadták az elmúlt években a székelyudvarhelyi alvilágról írt tényfeltáró cikkei miatt. 2014 májusában  székelyudvarhelyi lakhelye előtt hárman támadtak rá, akkor szintén a gumilövedékes fegyverével védekezett. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.