Az aligátortámadás után teleszórta tiltótáblákkal a Disney az öblöt

A kétéves Lane Graves-et júniusban ragadta el egy aligátor a floridai Disney World egyik szállodájának közeléből.

A kisfiú családja szerdán jelentette be, hogy nem pereli be a Walt Disney Company-t - írta a CNN

– Melissa és én teljesen összetörtünk – mondta az apa, Matt Graves. – egész életünkben azon fogunk rágódni, hogy hogyan történhetett ez az édes kicsi fiunkkal, Lane-nel. Ahogy telnek a napok, egyre jobban fáj a hiánya, de nagyon jól esik az együttérzés, amit a világ minden tájáról kapunk. 

A nebraszkai család megalapította a Lane Thomas Alapot, ami honlapja szerint jótékonysági szervezeteknek ad majd adományokat. Amikor a Disney-t arról kérdezték, hogy hozzájárult-e az alapítvány létrehozásához, egy közleményben mindössze annyit válaszolt, hogy továbbra is támogatják a családot.

Az aligátor a Grand Floridian Resort and Spa szálloda egyik öblében támadt rá a kétéves gyerekre, aki a sekély víz közelében sétált. Az állat berángatta magával a kisfiút a vízbe. A testét másnap találták meg a közeli partszakaszon. A boncolás megállapította, hogy a fiú halálát fulladás és traumás sérülések okozták.

A kisfiú halálát megelőzően az öbölnek ebben a részében mindössze egy úszni tilos tábla állt. A Disney azóta négy másik tiltótáblát is kihelyezett, amelyeken a "Veszély", "Aligátor- és kígyóveszélyes terület", "Ne menjen a víz közelébe" és "Ne etesse a vadállatokat" feliratok olvashatóak.

Az utóbbi arra utal, hogy a vidámpark és szálloda egyik dolgozója az eset után elmondta, hogy komoly gondot jelent, hogy a vendégek etetik a hüllőket, így a környéken egyébként őshonos aligátorok odaszoktak a Disney-hez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.