Dió nagyságú jég Makó térségében

Csongrád megye dél-keleti részén, Makó térségében okozta a legnagyobb károkat a pénteken átvonuló vihar, a rendkívül erős szél és a jégeső több száz épületet rongált meg - tájékoztatta a megyei védelmi bizottság elnöke, Magyar Anna (Fidesz) szombaton.

Csanádalbertin dió nagyságú jég hullott, a pénteki vihar után az utcákon tíz centiméter magasan állt a víz. A szél az elektromos vezetékeket is megrongálta, emiatt rövid ideig ivóvíz sem volt. A településen álló mintegy kétszáz házból az elsődleges felmérés alapján mintegy százötven sérült meg - áll a megyei közgyűlés elnökének közleményében.

Csanádpalotán hatvan házban okozott károkat a vihar, a szél a tetőket bontotta meg. A településen a fő problémát az áramszolgáltatás helyreállítása jelenti, mivel egyes vezetékek megjavítása akár hétfőig is eltarthat.

A közeli sertéstelep ellátását aggregátorral oldják meg, a részleges áramellátás érdekében áramfejlesztőket állítanak üzembe.

Pitvaroson százhatvan ház szenvedett valamilyen sérülést, sok helyen az ablakok törtek be, a tető sérült meg. Húsz esetben kellett lefóliázni épületeket, mert a cserepek olyan mértékben megrongálódtak, hogy ideiglenesen sem biztosítanak védelmet.

Az épületek mellett a mezőgazdaságban is hatalmas károkat okozott a rendkívüli időjárás. Makón és térségében a gabonafélék az elsődleges becslések szerint szinte teljesen megsemmisültek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.