Tévedésből mérgezték meg a díjnyertes kutyát

Az idei Crufts Kutyakiállítást óriási botrány árnyékolta be, a csoportjában második helyezést elért ír szettert ugyanis megmérgezték. Gazdája szerint nem Jagger volt az eredeti célpont.

Jagger, a hároméves ír szetter korábban már egy 50 ezer fontos díjat zsebelt be, majd miután részt vett a Crufts Dog Show-n és gazdájával visszatért Belgiumba, nem sokkal később elpusztult. A vizsgálatok szerint a verseny helyszínén elfogyasztott marhahúskockák voltak átitatva méreggel. Jagger gazdája azt állítja, a tettes vagy tettesek eredetileg nem az ő kutyáját akarták megmérgezni, hanem egy másik ír szettert – írja a The Daily Mail.

Egyelőre nem tudni, hogy egy féltékeny vetélytárs vagy egyszerűen egy olyan valaki mérgezte-e meg az állatot, aki nem szereti a kutyákat. A gazda szerint Jagger valamilyen lassan felszívódó méreg miatt pusztult el, mert a verseny után még napokig semmilyen tünetet nem tapasztalt az állaton.

Az 1891-ben alapított Crufts Dog Show mára az egyik legnagyobb és legrangosabb kutyás esemény a világon, több ezer kutyatenyésző és érdeklődő vesz részt rajta minden évben. Nem nyílt versenyről van szó, amelyre bárki szabadon nevezhet, az indulni kívánó ebek előzetes kvalifikációs versenyen szerezhetik meg az indulás jogát.

Az állatok először saját fajtájukban mérettetnek meg, a különböző fajtákon belül pedig a kan és szuka osztálygyőzteseket összevetik, és így a két legszebb kapja a CC (Challange) tanúsítványt. A két CC-győztest aztán újból összevetik és közülük kerül ki a Best Of Breed, a Fajtagyőztes. Az idei díjat egy skót terrier, Knopa vitte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.