Diáktársait fojtogatta egy 14 éves fiú

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken azt a 14 éves fiút, aki szemeteszsákkal fojtogatta két diáktársát az egyik nyíregyházi általános iskolában.

A Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, Nyakó Zsuzsanna elmondta: a nem jogerős végzés indoklása szerint a 14. életévét betöltött gyanúsított hétfőn délelőtt az általános iskola tornatermi öltözőjében egy műanyag szemeteszsákot ráhúzott a neki háttal álló 10 éves gyerekkorú sértett fejére, s azt a nyakánál összefogta. A sértett levegő után kapkodott, de sikerült kiszakítania az arcánál a gyanúsított által összefogott zacskót.

A fiatalkorú fiú ezután egy másik, az öltözőben lévő 11 éves diák nyakába vetette a zacskót, amit olyan erővel húzott meg, hogy a sértett nyakán piros csík keletkezett - ismertette a szóvivő. A gyanúsított azért hagyta abba ezt, mert a többi ott lévő diák azt mondta, hogy szólnak a tanároknak.

A bántalmazót szerdán az iskola igazgatójához hívatták, a fiú az iroda előtt a szintén ott tartózkodó sértettet egyszer hasba rúgta, mondván, az árulkodott rá. A további rugdosást egy idősebb diák akadályozta meg.

A fiatalkorú K.M.-et minősített emberölés bűntett kísérletével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Az előzetes letartóztatásról szóló végzés szerint a bűncselekmények súlya miatt a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, illetve attól, hogy szabadon engedése esetén a nyomozás további menetét igyekezne megnehezíteni, illetve esetleg újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata szerint a fiú fogvatartását javítóintézetben kell végrehajtani - jegyezte meg a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.