Diákokat gyilkolt egy banda Mexikóban

Fegyveresek törtek be egy házba a mexikói Ciudad Juárezben, ahol diákok mulatoztak.

Legkevesebb tizenhárman életüket vesztették és tizenhatan megsebesültek a mexikói Ciudad Juárezben, miután fegyveresek csoportja helyi idő szerint vasárnap hajnalban rátört egy házra, ahol diákok mulatoztak - közölte a helyi ügyészség.

A mexikói hatóságok egyelőre vizsgálják a kegyetlen vérengzés okát, azonban nem tartják valószínűnek, hogy kábítószer bandák közötti leszámolásról lenne szó. Az áldozatok 15 és 20 év közöttiek. A nemzetbiztonsági erők 77 ezer dollárt ajánlottak fel a nyomravezetőknek - írja a BBC Mundo.

 

A szomszédok és hozzátartozók beszámolói szerint a húsznál több támadó hét autón érkezett, és az utcáról tüzet nyitottak a házra, majd az onnan menekülni próbálókra is tüzeltek.

Az Egyesült Államokkal határos városban a születésnapi tragédián kívül még tizenöt embert öltek meg a hétvégén. A bandaháborúk egyik gócpontjaként elhíresült Ciudad Juárezben követték el a legtöbb gyilkosságot 2009-ben. Itt csapnak össze a Sinaloa és Juárez drogkartellek, az USA-ba áramló kábítószerek feletti ellenőrésért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.