Deutsche Telekom: Maya ötletgazdag szexuális partner

A beosztottak telefonbeszélgetéseinek lehallgatása, majd a vezető beosztású személyek, illetve a velük kapcsolatban álló újságírók megfigyelése, s legutóbb az alkalmazottak, illetve hozzátartozóik bankszámláinak kifürkészése után most újabb, közvetve Magyarországot is érintő botrány robbant ki a Deutsche Telekom háza táján. Ezúttal a potenciális alkalmazottak szexuális élete után kutatott a cég.

A Handelsblatt információi szerint Németország és egyben Európa egyik legnagyobb távközlési cége állítólag a potenciális alkalmazottak magánéletét is megfigyeltette, különös tekintettel a pályázók szexuális életére. A különös  "gyakorlat" a hírek szerint - Horvátország, Macedónia és Szlovénia  mellett - Magyarországra is kiterjedt. A német üzleti napilap információja néhány órával később egy csapásra "szenzációvá" vált, a Deutsche Telekom ugyanakkor egyelőre nem foglalt állást az ügyben.

A Handelsblatt - a birtokába került hivatalos dokumentumokra hivatkozva  - meglehetős részletességgel számolt be az igen csak "intim" ügyről, amelynek középpontjában a Telekom külföldi leányvállalatainál - köztük a magyarnál is - állásért pályázó, úgynevezett "célszemélyek" álltak. A minden szempontból mérvadó újság egy horvátországi jelentkező aktájából például a következő szöveget idézte: "Maya - név megváltoztatva - ismert arról, hogy az ágyban rendkívül tapasztalt, ötletgazdag szexuális partner." A 2004  április 22-i dátummal keltezett, hivatalosan bizalmasnak minősített irat oldalakon keresztül ecseteli a horvát jelentkező hölgy magánéletét, szerelmi kapcsolatait, kiemelve, hogy "előszeretettel lép kapcsolatra idősebb férfiakkal." Sőt az akta rávilágított arra  is, hogy Maya testvére szintén "a szabad szerelem híve". S azzal a  megállapítással zárul:" A pályázót személyes környezetében fokozott szexuális igénnyel rendelkező vadmacskának tartják."

A dokumentumban csak Maya néven emlegetett hölgy a Deutsche Telekom horvát leányvállalatánál pályázott vezető menedzseri beosztásért. Arról nem történt említés, hogy végül is elnyerte-e, szerepelt ugyanakkor az irathoz mellékelve egy "szakértői" vélemény, amely leszögezte: "Egyértelmű, hogy a szóban forgó országok esetében tudnunk kell azt, kivel van dolgunk." Az idézett szakértő hangoztatta, hogy elővigyázatossági intézkedésről van szó, amely kiterjed a pályázók legintimebb magánéletére is, de mindebben nincs  "semmi rendkívüli."

A Handelsblatt a birtokába került dokumentumok alapján arról írt, hogy a Deutsche Telekom Horvátországban, Macedóniában, Szlovéniában és Magyarországon végzett ilyen jellegű "biztonsági" tevékenységet, az ismertetett horvátországin kívül azonban más konkrét példát nem említett.

A magyarországi leányvállalattal kapcsolatban ugyanakkor a Handelsblatt arról írt, hogy a Magyar Telekom  a korrupció és a megvesztegetés által sújtott balkáni, illetve a kelet-európai térségben különösképp a nemzetközi nyomozó hatóságok célkeresztjébe került. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a Pricewaterhouse-Coopers könyvvizsgáló cég 2005-ös éves jelentésében gyanús kifizetéseket állapított meg, s ennek kapcsán utalt a magyarországi leányvállalat montenegrói és macedóniai tanácsadói szerződéseire.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.