Dermesztő hideg: rendőri a polgárőri összefogás a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében

A rendőrség a polgárőrök segítségét kéri a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében; az országos rendőrfőkapitány azért kereste meg az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnökét, mert az elkövetkezendő napokban és hetekben zord, hideg, csapadékos időjárás várható, amely különösen az egyedül élő időseket és a hajléktalanokat veszélyezteti - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Hatala József rendőrfőkapitány levélben fordult Túrós Andráshoz, az OPSZ elnökéhez, azt kérve, hogy együttműködési megállapodásuk értelmében a polgárőrök a közös szolgálat során, "továbbá személyismeretüket felhasználva működjenek együtt a rendőrséggel, fordítsanak figyelmet az egyedül élő időseket és a hajléktalanokat közvetlenül veszélyeztető kihűléses halálesetek megelőzésére".

A több mint 83 ezer tagot számláló polgárőrség a tavaly módosított, február elsején életbe lépő új polgárőrtörvény értelmében köztestületté alakul.

Pintér Sándor belügyminiszter tavaly decemberben, az OPSZ évzáró elnökségi ülésén a polgárőrséget a kormány stratégiai partnerének nevezte, kiemelve, hogy a legfőbb célkitűzés továbbra is az idősek és a kistelepüléseken élők védelme.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.