Depressziós pincsije harapdálja Jacques Chiracot

Vidéki barátokhoz száműzte kutyáját a volt francia elnöki pár, miután a depresszióban szenvedő máltai selyemszőrű többször is megharapta Jacques Chiracot - számolt be pénteken a Le Parisien című párizsi újság.

Chiracéknál úgy tűnik leginkább a Szumó névre hallgató hófehér pincsi szenvedte meg, hogy 2007-ben véget ért Jacques Chirac elnöki mandátuma, s az elnöki párnak ki kellett költöznie a saját parkkal rendelkező Elysée-palotából. Olyannyira, hogy az állatorvos antidepresszáns gyógyszereket írt fel kutyájuknak, amely egyre agresszívebbé vált új lakóhelyén, egy Szajna-parti emeleti lakásban.

A pohár azután telt be Chiracéknál, hogy a pincsi harmadszorra is megharapta a költözésért okolható volt államfőt. Szumó eleinte az exelnök lábát támadta, de néhány hónapja stratégiát váltott.

"Vacsora után történt - mesélte a lapnak Bernadette, a volt first lady - éppen olvastam, a kutya mellettem feküdt a földön. Hazaért a férjem, erre a kutya felugrott. A pincsik nagyon magasra tudnak ugrani. És a hasába harapott. Nagyon megijedtem, mert vér fojt. Szörnyű kis fogai vannak. És teljesen megőrült. Újra rá akart ugrani és még egyszer meg akarta harapni. Szerencsére rajta volt a póráz, amire gyorsan ráléptem. Bezártam a szomszéd szobába, és a zárat is ráfordítottam".

Szumót néhány hónapos korában a volt elnöki pár unokája, Martin ajándékozta nagymamájának, de Bernadette elmondása szerint a pincsi és férje azonnal olyan jóba lettek, hogy Szumó valójában Jacques Chirac kutyája volt. "(Az elnök) mindenhova magával vitte. Meg voltak a szokásaik, amelyeket nem volt szabad megzavarni. (Szumó) nagyon boldog volt az Elysée-ben, ahol kint élt a parkban" - hangsúlyozta a volt first lady, aki szerint a kutya 2007 májusában hirtelen teljesen kifordult magából. Feltételezése szerint egyszerűen nem bírta elviselni, hogy ott kellett hagynia az elnöki palotát.

Bernadette azt is elárulta: Szumó jelenleg egy vidéki tanyán él a pár közeli barátainál több kutya társaságában, ahol ismét nagyon boldog és egyáltalán nem harap.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.