Depardieu-t kitiltották Ukrajnából

Szerdán jelentette be az ukrán állambiztonsági szolgálat, hogy a francia színész öt évig nem léphet be az országba a Krím félsziget orosz megszállását támogató megjegyzései miatt.

A Cyrano de Bergerac és a Zöldkártya 66 éves sztárja már korábban is azon közszereplők feketelistáján volt, akik nem szimpatizálnak Ukrajnával – mondta el Olena Hitlyanska kormányszóvivő, miután bejelentette a színész elleni újabb szankciót. Hitlyanska nem emelt ki egyetlen konkrét megszólalást sem a francia színésztől.

A folyamatos botrányairól híres Depardieu-nek, aki gyakran kerül összeütközésbe a törvénnyel is ittas vezetés, motorbaleset vagy a magas francia adók elleni kirohanása miatt, 2013-ban maga Vlagyimír Putyin orosz elnök biztosította az orosz állampolgárságot. Azóta is több alkalommal kiállt Oroszország nemzetközi politikája mellett a francia és a nemzetközi sajtóban egyaránt.

Oroszország 2014 márciusában támadta meg a Krímet, miután az Európa-párti tüntetők elmozdították a hatalomból az oroszbarát vezetést. Az ország keleti részében dúló, oroszbarát szeparatisták által folytatott harcokban eddig több mint 6500 ember halt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.