Depardieu-nek mégsem jött be Oroszország?

A Hollywood Reporter úgy tudja, Gérard Depardieu lesz a Sztálin díványa című új film főszereplője. Egyes hírek szerint viszont a sztár megunta két éve választott új hazáját, Oroszországot, és visszaköltözött Belgiumba.

Fanny Ardant színésznő rendezi és egy francia–portugál stúdió készíti a Sztálin díványa című, az ötvenes években játszódó filmet, amelynek főszerepét Gérard Depardieu alakítja. Az orosz Moszfilm kész kellékekkel és statisztákkal támogatni a produkciót. A francia sztár 2013 óta orosz állampolgár, és idén már bejelentette, hogy a második világháborúban a szovjet oldalon harcoló Normandia-Nyeman repülőezred francia pilótáiról szóló filmben is játszani fog.

Fotó: Eric Gaillard / Reuters

Az utóbbi években nem annyira művészete, mint részeg incidensei miatt emlegetett Depardieu 2012-ben az egymillió euró fölötti jövedelmekre a szocialista kormány által kivetetett 75 százalékos adó miatt elhagyta Franciaországot és Belgiumban telepedett le. Orosz állampolgárságát egyenesen Vlagymir Putyin elnöktől kapta, míg Ramzan Kadirov csecsen elnök Groznijban ajándékozott neki egy ötszobás lakást. Oroszországi címe azonban nem ez, hanem a baskíriai Szaranszkban a Demokratikus utca 1. A színész 2013 óta többször tett Putyin politikáját támogató nyilatkozatokat.

Nyáron felröppent, hogy Depardieu eladta oroszországi ingatlanait, szívében továbbra is franciának érzi magát, és vissza akar költözni a belgiumi Néchinbe. A színész ezt követően többször is megmutatta orosz útlevelét – ugyanakkor nem cáfolta az ingatlaneladást. A napokban Viktor Senderovics orosz író Facebook-oldalán tűnt fel egy bejegyzés arról, hogy Depardieu már el is hagyta Oroszországot és újra Belgiumban él. A hírt egyelőre más forrás nem erősítette meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.