Debreceni tanárverés: visszavonta vallomását a gyanúsított

Emiatt mégsem lesz gyorsított eljárás. A gyanúsított ma állt volna bíróság elé Debrecenben. Az ügy előzménye: egy könnyűipari szakközepes diák intőt kapott, mobilon hívta az anyját, aki megvárta az iskola előtt a tanárt, pofon vágta és megtépte.

Mégsem lesz gyorsított bírósági eljárás a debreceni tanárverés ügyében, mert a gyanúsított visszavonta vallomását. A bíróság elé állítás pénteken lett volna Debrecenben, de annak megkezdése előtt az ügyészség arról tájékoztatta a bíróságot, hogy "az eljárás törvényi feltételei nincsenek meg", vagyis a gyanúsított visszavonta korábbi beismerő vallomását - mondta az MTI-nek Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar megyei Bíróság szóvivője. Az eljárás így az igazságszolgáltatás rendes ügymenete szerint folytatódik - tette hozzá.

Az ügy előzménye, hogy egy diák édesanyja megütött és megtépett egy tanárnőt Debrecenben. A helyi könnyűipari szakközépiskola pedagógusa szaktanári figyelmezetőt adott az óráján rendetlenkedő két diáknak. Egyikőjük erről mobiltelefonon értesítette anyját, aki az iskolához ment és megvárta a távozó tanárt. A felbőszült asszony pofon vágta a tanárnőt és megcibálta a haját. A pedagógus ekkor elesett és ujját törte.

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a verekedő asszony ellen. Mivel az elkövető beismerő vallomást tett, ügyében gyorsított eljárással döntött volna a bíróság. Ez hiúsult most meg a vallomás visszavonásával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.