Darth Vaderként támad Lenin Ukrajnában

Odesszában hasznosítottak újra a kommunista forradalmár egyik szobrát, amely ezentúl a Star Wars gonoszának a jelmezét viseli. A sisakjában wifi-router van.

Az egyik helyi gyár területén található emlékművet Alekszander Milov ukrán művész alakította át - írja honlapján a Russia Today. Milov azt reméli, hogy a kezdeményezés a környékre vonzza a Csillagok háborúja rajongóit és a környező terek hamarosan pihenőövezetként szolgálnak majd. Az elképzelésnek alapot ad, hogy Milov egy wifi-routert rejtett a sisakba. Vader így nem csak a sötét erőt sugározza, de internet hozzáférést is biztosít. 

 

 

Az eredeti Lenin-szobrot a kijevi hatóságok úgynevezett dekommunizáló folyamata keretében eredetileg lebontásra ítélték, de aztán a helyiek kérésére megkegyelmeztek neki. A gipszből készült alkotás az idők folyamán igen törékennyé vált, így Milovnak először egy speciális ragasztóval kellett kezelnie. Ez után öltöztethette fel Vlagyimir Iljicset Darth Vader jelmezébe. A jelmez minden darabja, a sisak és a köpeny is titánium ötvözetből készült.

Az ukránok úgy tűnik különösen kötődnek Darth Vaderhetz, aki már többször feltűnt az országban. Ő az Ukrán Internet párt vezetője, indult már az elnökválasztáson és Odessza és Kijev polgármesteri székéért is ringbe szállt ingyenes számítógépet és idegennyelv-oktatást ígérve minden ukránnak. Emellett a génmódosított termékek megszüntetését és jelentős adócsökkentést is kilátásba helyezett megválasztása esetére. A hamarosan közeledő odesszai önkormányzati választásokon is indul. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.