Daniel Craig 50 millió dollárért vállalt még két Bond-filmet

Minden idők legjobban fizetett 007-es ügynöke lesz Daniel Craig, aki vasárnapi londoni lapértesülés szerint több mint 50 millió dollárért (11 milliárd forintért) vállalta el két további James Bond-film főszerepét.

A The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi brit konzervatív lap beszámolója szerint a következő Bond-epizódok 2014 őszén, illetve 2016-ban kerülhetnek a mozikba.

Daniel Craig

A szerződés olyan hollywoodi sztárokkal emeli egy javadalmazási kategóriába a brit színészt, mint Tom Cruise vagy Leonardo DiCaprio.

Craignek a két új megbízás komoly fizetésemelést is jelent, hiszen eddigi Bond-alakításai közül a 2006-ban bemutatott Casino Royale című epizódért alig 3 millió dollárt, a két évvel későbbi Quantum csendje után 7 millió dollárt, a néhány hete bemutatott legújabb - a szakavatott kritikusok által az eddigi legjobb Bond-filmnek kikiáltott - Skyfall főszerepéért pedig 17 millió dollárt kapott.

Daniel Craig - a félig magyar származású Rachel Weisz Oscar-díjas brit színésznő férje - a széles szakmai közvélemény szerint a legjobb James Bond a rettenthetetlen ügynök első megszemélyesítője, Sean Connery óta. A 44 esztendős Craig még nem is élt, amikor a Connery-féle első Bond éppen fél évszázada megjelent a filmvásznon az akkor 36, most 86 esztendős II. Erzsébet királynő szolgálatában.

Az őfelsége leghíresebb titkosügynökének legújabb kalandjait megörökítő Skyfall az előzetes várakozások szerint az első olyan Bond-film lesz, amelynek bevételei meghaladják a mágikus egymilliárd dolláros határt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.