Dán klinikákon kezelik az izzadós svédeket

Egy bírósági döntés értelmében a társadalombiztosítás terhére kezeltethetik magukat Dániában a túlzott izzadásban szenvedő svédek.

Több ezer embert érinthet a mostani ítélet.

A Koppenhága közelében található magán izzadásklinika évente több mint ezer svéd pácienst fogad olyan kúrákra, amelyeket otthon nem tudnak elvégeztetni, számolt be a Sydsvenskan című napilap alapján a Local.

A dologra azután derült fény, hogy egy túlzott izzadásban szenvedő stockholmi beteg visszakapta a koppenhágai kezelés 32 ezer koronás (egymillió forintos) díját.

A stockholmi hatóságok 6000 koronát (200 ezer forintot) akartak fizetni, arra hivatkozva, hogy egy hasonló kezelés számításaik szerint ennyibe kerülne Svédországban. A közigazgatási ügyekben eljáró legfelsőbb bíróság azonban ezúttal az izzadós tenyere és hónalja miatt botoxkezelésre Dániába utazó beteg mellé állt. 

A Svédország déli részében működő jogi szakértők már vizsgálják az ítéletet, hogy kiderítsék, ez a döntés alkalmazható-e valamennyi olyan kezelés esetében, amelynek nincs belföldi megfelelője.

Már ez a mostani ítélet is azt jelenti, hogy csupán a túlzott izzadás kezelések kifizetésére több milliót kell kiadnia a térségnek, évente.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.