Dacol az árvízzel a Tiszaliget

A Tisza tíz méter körüli várható vízállása ellenére a hétvégén nem zárják be a szolnoki Tiszaligetet, így minden rendezvényt megtartanak, üzemel a strand és élményfürdő is.

Emellett a szandai réten lévő nagykereskedelmi létesítmények is teljes biztonságban vannak - közölte Szalay Ferenc (Fidesz), a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Ha rendkívül nagy víz nem érkezik, Szolnoknál nem kell különösebb gonddal számolniuk a helyi védekezőknek, akiknek a város tulajdonában lévő Tiszaliget megvédése a feladatuk" - tette hozzá.

Szalay beszámolt arról, hogy sok civil ajánlja fel segítségét a védekezési munkákhoz, akik még jelentkezni kívánnak, azok a 80/200-460-as zöldszámon tehetik meg. A város kapott támogatásként védő- és munkaeszközöket, a gáton lévők napjait megkönnyítendő hűtőszekrényt, elemlámpát, szúnyogirtót.

Szalay Ferenc jelezte: megkezdődött a városban a kémiai és biológiai szúnyogirtás, azt azonban nem tudják garantálni, hogy nem lesz kellemetlenségük a lakóknak a vérszívók miatt, amelyek a rengeteg vizes területen nagyon elszaporodtak.

Tornóczky György védelemvezető tájékoztatása szerint a Tiszaligetet védő 3700 méter hosszú körtöltésen mintegy 1100 méteren műanyag fóliát terítenek a gát vízoldali részére, a munkával estig végeznek. Ezen kívül 850 méteren nyúlgátat építenek ki 12-14 ezer, homokkal teli zsák felhasználásával.

Kérte, hogy a körgáton már a kocogók, a kutyafuttatók és a katasztrófaturisták se közlekedjenek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.