Cukormentes országtorta verseny

Ebben az évben már nem csak a Magyarország Tortája verseny győztesét hirdetik ki augusztus 20-án, de a Magyarország Cukormentes Tortájáét is! A tortában nem lehet se finomliszt, se fehér cukor, de ízletesnek kell lennie.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen az (első körben az ipartestületi cukrászatok között) elindította a versenyt, mégpedig úgy, hogy csakis abból a 103 alapanyagot tartalmazó listából javasolt dolgozni, amelyet az alapítvány dietetikusa, Oláh Ibolya állított össze.

Az Ország tortája a Magyar Ízek Sétányán, a Duna-parton
Az Ország tortája a Magyar Ízek Sétányán, a Duna-parton 2011.08.20. Fotó: Móricz Simon

A 103 alapanyag közt nincs se fehér cukor, se finomított liszt, se mesterséges adalékanyag, se tartósítószer! A szervezők azt várják, hogy Magyarország Cukormentes Tortája nem csak egészséges, de ráadásul még finom is lesz! A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének tagjai: Mautner Zsófia gasztroblogger, Oláh Ibolya, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Pöhm Rudolfné és Pataki János mestercukrászok, valamint Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

A Magyarország Cukormentes Tortája díjat a Magyarország Tortája verseny végeredményével egy időben hirdeti ki az Alapítvány, és augusztus 20-án mind a kétféle „országtortát” megkóstolhatja a közönség az Ízek Sétányán. A versenyre az ipartestület tagjai nevezhetnek június 20-ig, az Alapítvány ősszel egy nyílt versenyt is hirdet.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén főként a fiatalokat és a családokat szeretné programjaival megszólítani. A diabétesz sok esetben helyes életmóddal megelőzhető, a szövődmények pedig a korai felismeréssel elkerülhetők. A cukorbetegség Magyarországon legalább másfél millió embert érint, és ennek a fele még nem tudja magáról, hogy cukorbeteg

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.