Cukorbeteg cukrász sütötte a nyertes országtortát
Zila László, az almatortát egressel megálmodó cukrászmester kamerák előtt, a Magyar Ízek Utcáján kóstolta a híres édességet, a „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyen a győztes süteményt.
„Én is cukorbeteg vagyok. A »Magyarország Cukormentes Tortája« verseny remek kezdeményezés az Egy Csepp
Figyelem Alapítványtól, mert sokan vannak abban a cipőben, mint én, és nagyon oda kell figyelniük az étrendjükre” - mondta a győztes mestercukrász.
A „Magyarország Cukormentes Tortája” az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok
Országos Ipartestülete közös versenye. A verseny győztesét, az „Almatortát egressel” augusztus 14-én hirdették ki
az Országházban, a „Magyarország Tortája” ez évi nyertesének debütálásával együtt.
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrielnöke Mautner Zsófia gasztroblogger, a Chili & Vanília szerzője
volt, a zsúri tagjai pedig Oláh Ibolya dietetikus, Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Pataki
János, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke, Pöhm Rudolfné mestercukrász, valamint Nagy
Attila, a versenytfőtámogatójának, a 77 Elektronika Kft.-nek a kereskedelmi igazgatója voltak.
Az „Almatorta egressel” nem tartalmaz fehér lisztet, semmilyen finomított cukrot, tartósítószert és mesterséges adalékanyagot sem, a nyírfacukornak, a fügecukornak és az eritritolnak köszönhetően viszont mégis édes. A torta szeletenkénti szénhidrátértéke 25,6 g, kalóriaértéke pedig 309 kcal.