Csütörtökig legális az ecstasy Írországban

És a metamfetamin meg a varázsgomba is. Csütörtökig jó néhány, eddig illegálisnak minősített kábítószer legális Írországban, miután az ír fellebbviteli bíróság megsemmisítette az eddig hatályban lévő 1977-es kábítószer-ellenes törvényt.

De nem sokáig lehet élvezni a jogi kiskaput, ha ugyanis minden jól megy, csütörtökön éjjel elfogadják az új törvényt, amelyben már olyan szereket is illegálisnak minősítenek, amelyek elvileg eddig engedélyezettek voltak – mint például a mefedron.

Noha már ma este rendkívüli ülést tartanak és a törvényt elfogadhatják, kell némi idő, mire azt megszavazzák az alsó- és felsőházban, és addig is, amíg Michael D. Higgins elnök is aláírja.

Amíg ez be nem következik, senkit sem lehet megbüntetni ketamin, ecstasy vagy varázsgomba használatáért – írja az Independent. Az egészségügyi miniszter, Leo Varadkar azonban mindenkit óva intett ettől, hiszen a kábítószerek eladása, kivitele, behozatala továbbra is illegális. Az nem világos – jegyzi meg az Independent –, hogy a tárcavezető melyik törvényre hivatkozva állította ezt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.