Csúszik az ítélet a szétmarcangolt kisfiú ügyében

Egészséges, élénk érdeklődésű, megfelelő körülmények között nevelkedő gyereknek írta le T. Dominiket, a család kutyáinak áldozatává vált kétéves monorierdői kisfiút egy védőnő a 2007-ben történt tragédia miatt indított büntetőper keddi tárgyalásán.

A kisfiút egykor - helyettes védőnőként - látogató nő emlékezete szerint Dominik a korának megfelelően fejlett, nyílt, élénk érdeklődésű gyerek volt, akinek a szülei a lehetőségükhöz mérten igyekeztek mindent biztosítani a kicsi neveléséhez. A védőnő tanúkénti meghallgatásán arról is beszélt, hogy a gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított vádlott, T. Mária nemcsak meghallgatta a gyerekkel kapcsolatos tanácsokat, hanem - mint a legtöbb anya - kérdezett is.

A Pest Megyei Bíróság a keddi tárgyaláson tanúként hallgatta meg az apa, K. Péter egyik régi üzlettársát is, akitől elsősorban azt szerették volna megtudni, hogy az élettársak kutyái pitbullok voltak-e.

A per szerdán és csütörtökön további tanúk meghallgatásával folytatódik. Noha az előzetes tervek szerint még az idén szeretett volna ítéletet hozni a Pest Megyei Bíróság, az ügy bonyolultsága, az újabb és újabb szakértői vélemények beszerzésének időigényes volta miatt az ítélethirdetés még várat magára - közölte Fridman Róbert, az elsőrendű vádlott ügyvédje.

Monorierdőn 2007 augusztusában halálosan megsebesítették a család kutyái az akkor 2 éves T. Dominiket, ám a szülők nem jelentették az esetet, hanem közösen elásták a kicsi maradványait. Az anya jó ideig egy általa kitalált történetet adott elő a rendőrségnek. E szerint a Margitszigeten sétált a gyermekkel, aki előreszaladt a Duna-parton. Ő utána indult, de elesett, s beverte a fejét, csak később tért magához. Addigra a kisfiúnak nyoma veszett.

A gyereket nagy erőkkel kereste a rendőrség, még búvárokat is bevetettek, eredménytelenül. Az anya pár hónap múlva bevallotta, hogy a rövid időre nyitva felejtett kapun át a kicsi besétált a kutyák közé. T. Mária sokkhatással magyarázta, hogy élettársával közösen "eltüntették" fiuk szétmarcangolt holttestét.

Ha bizonyítást nyer a gondatlanságból elkövetett emberölés ténye, az anya egytől öt évig, bűnpártolással gyanúsított élettársa pedig egy évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A szakértői vélemények függvényében ehhez - halmazati büntetésként - veszélyes eb tartása miatt további két év szabható ki - közölte Fridman Róbert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.