Csúnyán megtépázta Szabolcsot a vihar

Tetőket rongált meg, villanyvezetéket tépett le és fákat döntött ki a viharos szél, valamint pincéket öntött el a lehullott nagy mennyiségű eső Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely felett a legutóbbi 24 órában több zivatarfelhő is átvonult - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda délután az MTI-vel.
Dóka Imre elmondta, hogy kedd délutántól, szerda délutánig 38 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelmi szervezet megyei ügyeletére.

Tiszadadán és Kisvárdán egy-egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, mintegy tíz-tíz négyzetméteres területen, amit a tűzoltók rögzítettek ideiglenesen. Tiszavasváriban egy 20 méter magas fát döntött az egyik lakóházra a vihar.
Szerencsére egyik településen sem történt személyi sérülés - tette hozzá a zászlós.

Nyírbogdánynál, a Nyíregyházát elkerülő 403-as útra, amely a 4-es út Kisvárda és Záhony közötti részét köti össze az M3-as autópályával, egy 20 kilowattos légvezetéket tépett le a viharos szél. A hibaelhárításig a nyíregyházi tűzoltók biztosították a helyszínt.

Nyíregyháza nyolc utcájában kidőlt fákat, leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. Ugyancsak fakidőlésekhez vonultak az egységek a Csenger és Csengerújfalu közötti útra, valamint Apagyra, Bökönybe, Fehérgyarmatra, Kemecsére, Kisvárdára, Nyírgyulajra, Nyírmártonfalvára, Porcsalmára, Rakamazra, Rohodra, Szabolcsbákára, Szamostatárfalvára, Székelybe, illetve Tiszadadára.

Újfehértón a lezúduló eső adott munkát a tűzoltóknak, két elöntött ingatlanokról kellett szivattyúzniuk a csapadékvizet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.