Csúnyán megfizethet Sinéad O'Connor a Prince-szel kapcsolatos vádjáért

Arsenio Hall televíziós műsorvezető 5 millió dollárra akarja perelni Sinéad O'Connort, mert az énekesnő egy Facebook-posztjában azt állította, hogy ő szállította a drogokat a nemrég elhunyt Prince-nek.

O'Connor azt állítja, fel is jelentette Hallt a Prince halála ügyében vizsgálódó minnesotai rendőrségen, mert tudomása szerint a műsorvezető szállította a kábítószereket az 57 éves korában elhunyt sztárnak. Az énekesnő azt is leszögezte, hogy bármit is gondol a közvélemény, Prince nem volt régóta rabja a kemény drogoknak.

Hall emiatt rágalmazásért panaszt tett a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon. Az ügyből per is lehet. A műsorvezető hamisnak, „rendkívül károsnak” nevezte O'Connor állításait, és azt állítja, az énekesnő valójában alig ismerte Prince-t, mert az elmúlt 25 évben nem is tartotta vele a kapcsolatot. A hivatalos panaszban az áll, hogy O'Connor bejegyzése egy rosszindulatú, felelőtlen és arcátlan hazugság. Hall mindezért ötmillió dollárt követel O'Connortól. Az ír énekesnő 1990-ben Prince egyik dalának a feldolgozásával, a Nothing Compares 2 U-val futott be. O'Connor szerint Prince nem volt elragadtatva ettől a változattól, attól pedig még kevésbé, hogy az ír énekesnő szitokszavakat használ az interjúiban. „Erre megmondtam neki, hogy menjen a francba, amire viszont erőszakos lett. Hajnali ötkor menekülnöm kellett a házából” – mesélt O'Connor egy interjúban kettejük nem túlságosan jó viszonyáról. (Prince otthonában, a minnesotai Chanhassenben fekvő Paisley Park komplexumban volt egy persely, amelybe mindenkinek be kellett dobnia 3 dollárt, akit káromkodáson értek. )

Az április 21-én elhunyt Prince halálával kapcsolatban hamar felmerült a gyanú, hogy egy illegális forrásból beszerzett, vényköteles gyógyszer túladagolása okozta. Mivel az énekes a Jehova Tanúi felekezet tagja volt, néhány nappal a halála után már el is hamvasztották, előtte azonban felboncolták. A boncolási eredményeket egyelőre nem hozták nyilvánosságra – írja a The Guardian.

Mint a hét elején kiderült, Prince egy kaliforniai addiktológust, Howard Kornfeldet kért fel, hogy kezelje. Ő nem utazott el a zenészhez Minnesotába, a fia, Andrew viszont igen, egy nappal Prince halála előtt. Andrew Kornfeld volt az, aki felfedezte az ájult énekest az otthonában, a Paisley Park komplexum liftjében, és értesítette a mentőket.

Apának és fiának most valószínűleg jogi lépésekkel kell szembe néznie, az idősebb Kornfeldnek ugyanis nem volt engedélye Minnesotában praktizálni, a fia pedig még csak orvostanhallgató, aki nem írhatott volna fel olyan vényköteles gyógyszert, amilyet magával vitt Minnesotába. Kornfeldéknek várhatóan a bíróságon kell majd magyarázkodniuk, de eddig nem vádolták meg őket semmilyen bűncselekménnyel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.