Csuklyás csempészt üldöztek a pénzügyőrök

Menekülő, a fején csuklyát viselő, pénzügyőrre támadó cigarettacsempészt fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Kérsemjén térségében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) térségi vám- és pénzügyőri igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
Dávid Zoltán százados elmondta, a férfi autójában 17 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigaretta volt, ellene az orgazdaság mellett hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást indítottak.

A csempész autóját közúti ellenőrzésre akarták megállítani a napokban. Amikor a jármű mellé értek a pénzügyőrök, látták, hogy a sofőr a fején csuklyát, a kezén fekete kesztyűt visel, a kocsija pedig tele van fekete fóliás csomagokkal.

A jelzésre a férfi lassított autójával, az út szélén megállást színlelt, majd nagy gázt adva továbbhajtott. A pénzügyőrök üldözőbe vették a kocsit, amelynek vezetője később letért az útról egy szántóföldre, ott próbált továbbmenni, majd kiugrott a járműből és futva menekült. Az egyik pénzügyőr utána futott, a csuklyáját közben eldobó csempész menekülés közben többször hátraütött, az arcán és állán el is találta üldözőjét, könnyű sérüléseket okozva. A férfit végül megbilincselték és előállították.

A pénzügyőrök a férfi terepjárójában 15 ezer doboz csempészett cigarettát, továbbá lámpákat, féklámpa- és rendszámtábla-világítást közvetlenül kezelhető kapcsolókat találtak. A jármű utasterében a csempész nagy mennyiségű borsot szórt szét, feltehetően azért, hogy lebukási veszély esetén megtévessze a cigarettakereső vagy nyomkövető kutyákat.

A dohányárut és a gépkocsit a pénzügyőrök lefoglalták, a férfi ellen pedig a NAV, illetve a hivatalos személy elleni erőszak miatt a rendőrség indított eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.