Csúcsgasztronómiai kóstoló

Tizedszer lehet kipróbálni a szokásosnál kedvezőbb áron több mint 130 felső- és középkategóriás éttermet az Országos Étterem Héten. Huszonöt étterem csatlakozott a szervezők jótékonysági projektjéhez, amellyel hátrányos helyzetű gyerekek étkezését támogatják.

Jubilál az Országos Étterem Hét. A tizedik eseménysorozathoz 130 hely csatlakozott, köztük többen az 50 legjobb magyar étterem listáján szereplők közül. Így azok is megkóstolhatják fogásaikat, akik máskor ezt nem engedhetik meg maguknak.  

Március 21–27. között ugyanis 3300 forintba kerül a háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenü, a prémium menük ára 4900 forint lesz. (Ez utóbbi a Michelin-ajánlással rendelkező éttermekre vonatkozik.) Az idén először borválogatást is kínálnak az ételekhez, amelyet Kovács Antal háromszoros magyar sommelier-bajnok állított össze. Asztalt foglalni március 2-től kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon lehet.

A bevételből vendégenként ötven forintot a Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlanak az éttermek és a szervező DiningCity nemzetközi étteremajánló. A cél az, hogy idén 2016 gyerek lakjon jól ebből az összegből. Az éttermek között szerepel – mások mellett – a budapesti Brasserie & Atrium (Corinthia Hotel étterme), a Costes Downtown, a Lamb & Leo Bistro, a La Perle Noire étterem, a nU bisztró, a Mészár Steak Kitchen, a Buddha Bar Budapest, a debreceni IKON és a balatonszemesi Kistücsök.

Konyhaforradalom

A magyarok több mint fele naponta legalább két órát tölt a konyhában, étterembe viszont csak 10 százalék jár viszonylag gyakran. Ez a most pénteken nyitó Konyhakiállítás felkérésére készült felmérésből derült ki. A több mint 3000 fős kutatás rámutatott, a gasztroblogok előretörése és a gasztroforradalom nyomán minden tizedik magyar komolyan elgondolkozott azon, hogy a sütés-főzésből kellene önálló vállalkozást indítania.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.