Csúcsforgalom a röszkei és a nagylaki határállomáson

Intenzív, de folyamatos a forgalom a röszkei határállomáson, miután szombattól vízum nélkül léphetnek be az Európai Unió területére a szerb, a macedón és a montenegrói állampolgárok.

Nincs várakozási idő a röszkei határállomáson, de mind a kilépő, mind a belépő forgalom nagyon intenzív - tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Ismeretes, hogy szombattól vízum nélkül léphetnek be az Európai Unió területére a szerb, a macedón és a montenegrói állampolgárok.

A szegedi nagyáruházak hétvégi forgalmán már meglátszott a vízummentesség: a Cora, a Metro és a Praktiker bejárata előtt dugó alakult ki. Az 5-ös útnak a városba vezető szakaszán találkozott a bevásárlók, illetve a Nyugat-Európából a karácsonyi és újévi ünnepekre hazafelé, Romániába tartó vendégmunkások áradata. A rendőrség szakaszolni kényszerült a forgalmat. Az ünnepekre hazatérő román vendégmunkások rohama miatt hosszabb lett a várakozási idő a határ menti Nagylakon és Kiszomborban.

Szenti Szabolcs szerint az ünnepekig már csak rövid időre hagy alább a csúcsforgalom. A határállomásokon igyekeznek a lehető leggyorsabban átengedni az utasokat. Valamennyi sáv működik, ha szükséges, a buszsávot is megnyitják a személygépkocsik előtt.

A szóvivő elmondta, a szombati nagy hóesés idején a zöldhatáron is többen próbálkoztak, mint csöndesebb időben: összesen nyolc határsértőt fogtak el a járőrök.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.