Csúcsdugók előtt a főváros

Még meg sem kezdődött a Critical Mass, máris csúcsdugók vannak a fővárosban. A szokásos hétfői áradatot kedden kerékpáros felvonulás dúsítja. Kezdődik a szokásos hét eleji közlekedési kalamajka.

Az M1-M7 felől úgyszólván lehetetlen a főváros megközelíytése, óriási dugók lassíthják a forgalmat a 4-es út és az M5 Budapestre vezető szakaszán, a 2A úton felújítás kezdődött, az autók Göd és Dunakeszi felé menekülnek - mindhiába. Kezdődik a hét, s a jelek szerint kedden a föltúrt, zűrzavaros Budapesten ritka nagy torlódások várhatók.

A Critical Mass szervezői szeretnének elébe menni a várható eseményeknek. Közvetlenül a sajtó munkatársait megszólítva kértek segítséget. A holnapi Európai Autómentes Napon - amit nálunk nem szoktak komolyan venni a közlekedők - lezajló kerékpáros demonstrációk nyomán óriási dugók alakulhatnak ki Budapest belvárosában az esti órákban.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

"Szeretnénk segítségüket kérni abban, fogalmaznak a szervezők, hogy a várható forgalmi helyzetről tájékoztassák a város lakóit. Természetesen minden alkalommal egyeztetünk a BKV-val, és értesítjük a Fővinformot, de az emberek többsége nem hallgat közlekedési híreket, így általában felkészületlenül éri őket a demonstrációú. Kérjük segítsenek azzal, hogy hétfői és keddi híradásaikban tájékoztatják az autóvezetőket az érintett területekről, a várható forgalmi helyzetről, ami így remélhetőleg sokkal enyhébb lesz mint enélkül. Úgy érezzük céljaink fontosak, hosszú távon épp a közlekedési terhelés és a dugók ellen szeretnénk tenni. Éppen ezért demonstrációnk kapcsán is szeretnénk a lehető legkisebbre csökkenteni a városlakók kellemetlenségeit.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.