Csúcs ez a futás!

Jövő szerdán kezdődik Budapesten a szabadidősportok legjelentősebb szervezetének világkongresszusa. Ma és holnap szintén nagy dobásuk lesz a hobbiból testedzőknek.

Harmincadszor rendezik meg a Budapest Maratont. – Először 1984-ben tartották meg, 1994-ben és 1995-ben azonban anyagi okok miatt elmaradt. A színvonalból nem akartunk engedni – emlékezik Kocsis Árpád versenyigazgató. Ami a minőséget illeti: a sportesemény egyre népszerűbb, ezt jelzi: rekordszámú (26 200) nevezés érkezett az idén először kétnapos fesztiválra, amelyen kilenc távon lehet indulni. A vasárnap fél tízkor kezdődő maratonra 7100-an jelentkeztek, ez szintén csúcs.

 

Kocsis három különleges esetet elevenített fel. – Egy francia férfi 1991-ben 3 óra 55 perc alatt világcsúcsot ért el; szinte hihetetlen, de végig hátrafelé futott. Kocza István, aki világbajnok a Rubik-kocka forgatásában, többször a magyar találmányt hirdető jelmezben vett rész a maratonon, az idén is indul. S ami a legmegrázóbb volt: sohasem felejtem el annak a fogyatékkal élő kislánynak a meghatódottságát, aki 2011-ben esőben, átfagyva, tolókocsiban ülve ért célba. Ahogy mindenki, ő is megkapta az érmét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.