Csőtörés a Szent Gellért térnél: nem keletkeztek statikai károk

A szakvélemények szerint nem keletkeztek statikai károk az épületekben és az útpályában a budapesti Szent Gellért tér környékén, ahol vasárnap délután csőtörés volt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A Bartók Béla úton a takarítás után megindulhatott a forgalom, az ivóvízellátás reggel hat óráig helyreállt - mondta Kisdi Máté.

Közölte: a 4-es metró kivitelezői és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság később intézkedik az épülő állomásra betört víz eltávolításáról.

Az éjszakai óráktól megkezdték a lakóépületek pincéiből a víz kiszivattyúzását, ez még jelenleg is tart. A reggeli órákig több mint ötven tűzoltó dolgozott váltásos rendszerben.

Vasárnap délután egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz,  mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. A környéken teljesen megállt a forgalom, a rendőrség lezárta a területet. Semmilyen tömegközlekedési eszköz nem járt a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.