Lopás után csoportosan támadtak biztonsági őrökre

Csoportosan, felfegyverkezve támadtak rá egy csömöri bevásárlóközpont biztonsági őreire egy társaság tagjai - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Gödöllői Városi Bíróság pénteken elrendelte annak a nyolc embernek az előzetes letartóztatását, akik csoportosan, felfegyverkezve támadtak rá egy csömöri bevásárlóközpont biztonsági őreire - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az ügy csütörtök este azzal indult, hogy egy hétfős, fiatalokból álló csoport csokoládét lopott az áruházból. Később már tízen-tizenketten mentek be a bevásárlóközpontba, ahol vitatkozni kezdtek a biztonsági őrökkel, a helyszínre érkező járőrök választották szét őket. Ezt követően a férfiak a helyszínre hívták a család többi tagját is, akik a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, egyebek mellett botokat és jégvágót is vittek magukkal. Az akkorra mintegy huszonöt fősre nőtt agresszív, támadólag fellépő csoport rátámadt a biztonsági őrökre, akik közül ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A feleket a rendőrök végül erősítéssel választották szét. Kilenc embert állítottak elő, közülük nyolc ember - hét férfi és egy nő - ellen eljárást indítottak csoportosan, felfegyverkezve, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt - írta a rendőrség. A gödöllői rendőrkapitányság tett előterjesztést a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.