Csomagtartóból árultak petárdát Budapesten

Csomagtartóból árultak petárdát Budapesten, a Kőbányai úton; a 185 ezer forint értékű tűzijátékot és petárdát a pénzügyőrök visszatartották és az elkövetők ellen feljelentést tettek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A járőrök csütörtökön arra figyeltek fel a Kőbányai út VIII. kerületi részén, hogy az egyik parkoló területén több ember csoportosul; ezek az emberek - amint meglátták a pénzügyőröket - hirtelen szétszéledtek. Az ott parkoló autók tulajdonosait a NAV munkatársainak sikerült igazoltatniuk.

Egy magyar rendszámú járműből 82 csomag különféle pirotechnikai eszköz került elő, 89 ezer forint értékben, míg egy román rendszámú autóban 96 doboz - 96 ezer forint értékű - petárdát találtak. Ezeket a pénzügyőrök visszatartották, az elkövetők ellen pedig szabálysértés megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Egy 2005-ben hozott szabály szerint magánszemélyeknek tilos petárdát birtokolniuk, felhasználniuk. Aki ezt a rendelkezést megszegi, azt 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.