Csókkal tiltakoztak a homofób politikus ellen

Kseniya Infinity és párja épp a Moszkvából Szentpétervárra tartó gépen ült, amikor észrevették a mögöttük lévő sorban szunyókáló, hírhedten homofób Vitalij Milonovot, és tudtán kívül egy melegcsókról készült szelfi szereplőjévé tették.

Vitalij Milonov szentpétervári önkormányzati politikus indítványozta a hírhedt „melegpropagandát tiltó törvényt”, amelyet 2013-ban írt alá Vlagyimir Putyin orosz elnök. Nem túl népszerű tehát a meleg közösség körében. A közösségi médiában magát Kseniya Infinity-nek nevező nő úgy gondolta, méltó bosszút áll a politikuson, és megörökíti egy melegcsókról készülő fotón, amelyet aztán feltöltött az Instagramra.

Milonov a Flashnord nevű hírügynökségnek a nőket idiótáknak és őrülteknek nevezte, akik „pofákat vágtak, folyamatosan fényképezkedtek, és a gép végébe futottak, az arcukat pedig az út végéig nem is lehetett látni.”

Az orosz politikus elkötelezett ellensége az azonos neműek kapcsolatának. Miután Tim Cook, az Apple vezetője a Bloomberg Businessweek hasábjain bejelentette, hogy meleg, Milonov kezdeményezte Cook Oroszországból való kitiltását is. Az eset kapcsán szintén a Flashnord nevű orosz nyelvű portálnak nyilatkozott: „Mit tudna ő hozni nekünk? Ebolát, AIDS-et, gonorrheát?”- jegyezte meg akkor.

Stephen Fry brit színészt pedig „beteg embernek” nevezte a BBC Radio 5-nek adott egyik interjújában, amely során a homoszexualitást az állatokkal való fajtalankodáshoz hasonlította. Fry januárban vette el partnerét, Elliot Spencert.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.