Csók, mint igazolás - pároknak féláron látogatható az állatkert

Szerelmespárok ketten egy jeggyel, tehát féláron látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet a hét végén és Bálint napján. Igazolásként elég, ha a szerelmesek megcsókolják egymást belépéskor - közölte a városligeti intézmény pénteken az MTI-vel.

A látogatási szokások elemzése egész Európában kimutatta, hogy az állatkerteket a legtöbb szerelmespár kiváló programnak tartja. Az ismerkedés korai szakaszában lévő pároknál például olyan időtöltést jelent, ami könnyen oldja az esetleges kezdeti bátortalanságot, illetve a később felidézhető közös élmény erősíti magát a kapcsolatot is. Éppen ezért a Fővárosi Állat- és Növénykert is fontosnak tartja, hogy kedvezményes belépéssel invitálja a szerelmespárokat Bálint napja alkalmából - olvasható a közleményben, amely szerint az állatkert lakói között is számos szerelmespár akad.

Niva és Norbi, a két szibériai tigris például nemrég ismerkedett össze, és az elmúlt hetek megfigyelései alapján kiváló pár lesznek. Ugyanez várható Angele és Assam, az ifjú elefántpár esetében. A vízidisznóknál Fruzsina és Roger szerelméből az elmúlt években számos utód született, legutóbb néhány héttel ezelőtt. Az állatkerti gondozók jelenleg Cuki és Géza, a tapírpár kapcsolatára tekintenek a legnagyobb várakozással, már ami az utódokat illeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.