Csodatévő NAV-osok jártak a cigarettacsempésznél

Korábban egy közúti ellenőrzés során bukott le 279 doboz zárjegy nélküli cigarettával egy budapesti férfi, akihez aztán a NAV-osok is látogatóba mentek. A lakás átkutatásakor további több mint 1000 doboz csempészárut találtak egy álbeteg gyermek ágya alá rejtve – tudta meg a Blikk.

A budapesti férfi még az albérlet átkutatása előtt szólt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal embereinek illetve a rendőröknek, hogy a lakában egy beteg gyermek is van, ezért a pénzügyőrök csöndben kezdték meg a kutakodást, hogy a kicsit ne ébresszék fel.

A férfi készséggel vezette körbe a hatóságiakat, minden zugot megmutatott, kivéve a gyerekágyat. Végül a pénzügyőrök óvatosan megemelték az ágy matracát is, ami alatt több mint ezer 1000 doboz cigaretta volt elrejtve.

A rejtekhely megtalálása után a beteg gyermek hirtelen „meggyógyult" és láthatóan egészségesen távozott a szobából. Mint kiderült, a férfi hazudott a gyermeke betegségéről - közölte a NAV.

A járőrök az ágyba rejtett 1176 doboz (1 millió forint értékű) cigarettát, valamint az annak szállítására használt személygépkocsit lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak, továbbá költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A várható bírság közel másfél millió forint lesz – írja a lap.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.