Csodás tavaszi idő várható vasárnapig

A hosszú hétvége hátralévő részében továbbra is igazi kirándulóidő ígérkezik, országszerte sok napsütéssel és 20 fok körüli hőmérsékletekkel.

Pénteken napközben a hajnali órákra itt-ott kialakuló párafoltok megszűnését követően túlnyomóan derült, szinte zavartalanul napos időre van kilátás, csupán északkeleten lehet eleinte kevés felhő. Mérsékelt lesz a délnyugati szél, a hajnali -3, +4°C-ról kora délutánra 14 és 19°C közé melegszik a levegő.

Szombaton a párafoltok feloszlása után péntekihez hasonló, felhőtlenül napos időre számíthatunk, főként délnyugaton megélénkül a légmozgás. A minimumok 0 és 6°C között, míga maximumok országszerte 20°C körül alakulnak.

Vasárnap is a szombatihoz hasonló időre van kilátás, a délnyugati szél többfelé megélénkül, olykor megerősödik. A hajnali órákra 3 és 8°C közé süllyed, kora délutánra 20°C köré emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn egy gyenge hidegfront érkezik, helyenként záporok is kialakulhatnak, keddtől azonban ismét a napsütés lesz túlsúlyban. Kissé visszaesik a hőmérséklet.

(Forrás: idokep.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.