Csíráztasson ceruzát!

Egy dán cég írószereit egyszerűen csak el kell palántálni, mikor már használhatatlanul kicsik, és zöldségek, fűszernövények, vagy épp virágok hajtanak ki belőlük. 

A Vatikán is rendel a rügyező ceruzákból, amelyekből ma közel 450 ezret adnak el havonta 60 országában. A színes és a hagyományos ceruzákból zöldségek, fűszernövények és virágok kelnek ki. Az, hogy pontosan milyen növény, az bele van gravírozva a fába. 

A tizenkét színből álló készlet minden árnyalatából más növény, például levendula, nefelejcs vagy épp menta hajt majd ki. A hagyományos grafit is tizenkétféle növény magjával kapható. Lehet például epret vagy zöldborsót is csíráztatni, ha elkoptattuk az írószert.

Sprout / Sprout

 

A rügyező ceruzát a bostoni Massachusetts Institute of Technology (MIT) három hallgatója fejlesztette ki 2012-ben. A céljuk az volt, hogy megtervezzék "a jövő fenntartható irodájának kellékeit". A fából készült ceruza belsejében, ahol más esetekben a radír szokott lenni, egy kis, feloldódó kapszulában magokat raktak. Az irkát csak bele kell szúrni egy cserép virágföldbe és rendszeresen locsolni.

Az írószer 2013 nyarán került a piacra és hatalmas sikert aratott. A diákok 2014-ben eladták találmányukat a Michael Stausholm vezette Sprout vállalatnak. 

Sprout / Sprout

 

A cég üdvözlőlapokat is árul újrahasznosított merített papírból, amibe magokat kevertek, így az is elültethető és csíráztatható. A Pici kert nevű termékük egy apró, négyzet alakú doboz. Ezt az ablakba kell helyezni, hogy napfény érje. Virágföld nem kell hozzá, csak be kell vizezni a benne lévő lapkát, majd rászórni a magokat, amelyek néhány napon belül ki is csíráznak. A Pici kertek termése a brokkoli, cékla vagy bazsalikom csíra, amit főzéshez vagy szendvicsekhez is lehet fogyasztani.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.