Egy asszony, egy szerető meg egy pisztoly

Élettársa és annak szeretője akarta megölni azt a férfit, akire csütörtök hajnalban lőttek rá egy XVI. kerületi társasházban. Így akarták megúszni, hogy a megcsalt férfi rájöjjön a titkos viszonyra.

Egy szerelmi háromszög állt a csütörtökre virradó éjjel a XVI kerületi Csipkés-közben elkövetett emberölési kísérlet hátterében - jelentette be a BRFK sajtótájékoztatóján Szigeti József alezredes. A 34 éves, életveszélyesen megsebesített áldozatot a felesége és annak szeretője akarták megölni, mert attól tartottak: következményei lesznek, ha a férfi rájön, hogy asszonya felszarvazta.

Csötörtökön hajnali kettőkor egy XVI. kerületi társasáházban S. L. emeleti otthonából lerohant a földszintre, miután hirtelen elment az áram a lakásban. Visszakapcsolta a villanyórát, és már indult volna vissza, amikor elé állt egy férfi és közelről mellkason lőtte.

S. L.-nek maradt még annyi ereje, hogy visszamenjen a lakásába. Élettársa, V. Viktória (32) hívott mentőt hozzá. Később a mentők értesítették a rendőrséget.

Mivel a sértett törvényes - bár a hírek szerint igen határozott, gyakran túlságosan is kemény fellépésű pénzbehajtó volt (lízingelt autók nem fizető használóitól igyekezett behajtani megbízói jussát), a nyomozók kezdetben S. ügyfelei között keresték a támadót. Később azonban fény derült az élettársa, V. Viktória kapcsolatára, ami új megvilágításba helyezte az ügyet.

V. Viktória ugyanis a 30 éves K. Zoltánnal csalta élettársát. K.-ról pedig azt kell tudni, hogy 2007-ben az interneten keresett vállalkozó szellemű segítőket egy gyilkossághoz. Akkor is - csak úgy, mint most - egy szerelmi háromszög fölösleges tagjának (akkori szeretője férjének) a kiiktatása lett volna a cél. Azonban a rendőrség még időben felfigyelt a világhálón előkészített gyilkosságra, elfogta K.-t, aki ellen azóta emberölés előkészítéséért vádat is emeltek.

Szabadlábon védekezett.

S. L. megsejtette élettársa hűtlenségét. Lekérte mobiljának híváslistáját, és számon kérte, kivel miért beszélt a nő olyan hosszú ideig. A páros attól tartott - legalábbis a rendőröknek ezt mondták -, hogy a megcsalt férfi „brutális bosszút" áll rajtuk. Ezért határozták el, hogy megölik.

V. Viktoria pontosan lerajzolta szeretőjének a társasház azon részét, ahol a villanyóra található. Kulcsot is adott neki a bejárati kapuhoz. K. késő éjjel lekapcsolta a villanyórát, és várt. Majd amikor S. lement, hogy visszakapcsolja az órát, lelőtte.

A lövés S. tüdejébe hatolt, centikkel kerülte csak el a férfi szívét. Életveszélyes állapotban szállították a mentők kórházba. K. menekülés közben eldobta a pisztolyt, s bár Szigeti alezredes szerint a férfi együttműködik a nyomozókkal, a kilencmilliméteres fegyvert még nem találták meg.
A bíróság szombaton dönt a páros előztetes letartóztatásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.